16.05.18

Шалений підлітковий період

Чергове засідання школи правових знань «Право і Я» відбулося в Нововолинській ЗОШ №2 з учнями 10 класу у формі довірчої бесіди з елементами тренінгових занять «За два кроки від дорослого життя». Бібліотекар Нововолинської центральної міської бібліотеки Оксана Дубенчук спільно з соціальним педагогом Тетяною Галицькою та соціальним працівником Оленою Качорок ВОБФ «Карітас-Волинь» розмовляли з старшокласниками про те, як пережити підлітковий період та запобігти правопорушенням. Під час бесіди говорили про фізіологічні особливості підліткового віку, фактори ризику та захисту, що впливає на їхню емоційну грамотність та поведінку, про відсутність почуття страху, а також про те, як пережити вік 14-17 років, навчитись керувати своїми емоціями за допомогою спорту, дотримуватись режиму дня, вирішувати конфлікти ненасильницьким методом.
Присутнім було запропоновано виконати вправи «Торт провини» та «Рука», які допомогли зрозуміти, що негативні емоції можуть привести людину до депресивного стану. Також молодь дискутувала на такі теми: агресивна поведінка підлітка – це відповідь на свій страх; вдома я поводжу себе так само, як в оточені друзів; я володію емоціями, чи емоції володіють мною.
Школярі мали можливість ознайомитися з добіркою літератури для підлітків «Читай! Смакуй! Насолоджуйся!», яка є фонді Нововолинської центральної міської бібліотеки, а соціальний працівник Тетяна Галицька порадила їм прочитати книгу Шона Кові «7 звичок високоефективних підлітків».






Немає коментарів:

Дописати коментар