12.03.14

Засідання школи правових знань «Право і Я»


В наш час молодь — це одна з найбільш уражених в економічному плані та найбільш безправна в соціально-правовому відношенні соціальних спільнот, яка живе в умовах підвищеної соціальної напруги і психологічного дискомфорту. Внаслідок такого становища з'являються все нові й нові факти зростання в молодіжному середовищі злочинності, наркоманії, токсикоманії, насилля. Саме ці болючі  питання сьогодення обговорювались на відкритій трибуні «Молодь проти злочинності і насильства», яку було проведено для учнів Нововолинського ВПУ. Метою заходу було підвищити рівень поінформованості молоді щодо проблеми та способів протидії ґендерного насильства, заставити присутніх переглянути свої погляди на життя та застерегти від необдуманого кроку.


Що ж надихає молодь на насильство і які заходи вживаються, щоб зарадити цьому. Такою була тема виступу начальника відділу з питань молоді, фізичної культури і спорту Супрунюк Т. М.
Зазвичай існує широко розповсюджений міф, що насильство й злочинність - це проблема тільки неблагополучних родин, і майже завжди сімейне насильство пов’язане з пияцтвом і бідністю. Адже важливим чинником формування особи неповнолітнього є негативний вплив у сім'ї. Саме про це йшла мова у виступі головного спеціаліста служби у справах дітей Сидор Н. М.
Молодь і злочинність. Що означає втягнути неповнолітніх у злочинну діяльність? Яку міру покарання несуть підлітки за скоєний злочин? Які заходи вживаються внутрішніми органами щодо профілактики злочинності у нашому місті? На ці та інші питання відповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Морис В. В. Провідний бібліотекар центральної міської бібліотеки Бойко Р. Р. ознайомила молодь з книгами, представленими на викладці літератури «Закони держави – твої закони».


Немає коментарів:

Дописати коментар